Ana içeriğe atla

Md4 Şifreleme

MD4 Message-Digest Algorithm 1990 yılında Ronald Rivest tarafından geliştirilen bir şifreleme karma fonksiyonudur.

 Sindirim uzunluğu 128 bittir. Algoritma, MD5, SHA-1 ve RIPEMD algoritmaları gibi daha sonraki tasarımları etkiledi. MD4 hash işlevi MD kısaltmasını Merkle-Damgård yapımı kullanarak yapısından almaktadır.

Bir MD4 işlemi: MD4, bu işlemlerin 48'inden oluşur ve 16 operasyon üç turda gruplandırılmıştır. 


F doğrusal olmayan bir fonksiyondur; Her turda bir işlev kullanılır. Mi, mesaj girdisinin 32 bitlik bir bloğunu, Ki her işlem için farklı 32 bitlik bir sabiti belirtir.

MD4'ün güvenliği ciddi şekilde tehlikeye girdi. MD4'e karşı ilk tam çarpışma saldırısı 1995 yılında yayınlandı ve o zamandan beri birkaç yeni saldırı yayınlandı. 2007'den beri, bir saldırı, 2'den az MD4 karma işleminde çarpışmalara neden olabilir.


Kuramsal bir preimaging saldırısı da var.MD2'nin bir varyantı, popüler eDonkey2000 / eMule P2P ağlarında bir dosya için benzersiz bir tanımlayıcı sağlamak için ed2k URI şemasında kullanılır. MD4 ayrıca rsync protokolü (3.0.0 sürümünden önce) tarafından kullanılmıştır.

MD4, Microsoft Windows NT, XP, Vista, 7, 8 ve 10'da NTLM şifresinden türetilmiş anahtar özetlerini hesaplamak için kullanılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Base64 Decode / Encode

Hızlıca String türündeki verinizi Base64  yada Base64  türündeki verinizi String veriye çevirme işlemlerinizi yapabilirsiniz, aynı zamanda Replace Özelliğini kullanarak şifrelenmiş değerleri düzelterek çevirebilirsiniz.Çevirme işlemlerini art arda yapabilirsiniz. Örnek: Bir veriyi üst üste defalarca Base64 veriye çevirebileceğiniz gibi, Base64 bir değeri defalarca geriye doğruda çevirebilirsiniz. Str To Base64 Base64 To Str Clear Not: Bu sayfada yapacağınız çeviriler %100 güvenlidir. Ağınız dinleniyor olsa dahi verileriniz başkaları tarafından görüntülenemez.Çünkü çeviri işlemini yapan sizin bilgisayarınızdır(Bu site yada dış bir bağlantı değil).